GDR 3 Bittersweet Shimmer Hakkında Yeni Bilgiler ve Gorseller...

gdr 3 bittersweet


Neredeyse hergün yeni bir dedikoduyla karşımıza çıkan microsoft ekibi görsel paylaşarak kullanıcılarını iyice heyecanlandırıyor.


Daha önce yayınladığımız " BİTTERSWEET HAKKINDA HERŞEY " isimli yazımızdan Bittersweet Shimmer güncellemesi ile neler geleceğini ve videosunu bu konuda bulabilirsiniz.


Bu yayınımızda ise birkaç yeni görseli paylaşalım; Altta görmüş olduğunuz fotoğrafta Microsoft çalışanlarının Halo ile ilgili çektiği bir fotoğrafta Nokia Lumia 925 gözlerden kaçmadı. Fakat biraz daha detaylı baktığınızda göreceksinizki Glance Screen'de bildirim mevcut. Yani şuan için amber güncellememizde bulunmayan bu bildirimler Bittersweet Shimmer güncellemesi ile geleceğinden, gördüğümüz kadarıyla çalışanlar cihazlarında stabilite testlerine başlamış.


notification lumia



Bidirim demişken en büyük eksiklik olan bidirim merkezi ise bu güncelleme ile telefonlara gelecek. Aşağıdaki görüntüde bununla ilgili yeni bir görsel var.




Bildirim merkezi ile ilgili sorunlardan biri ise senkronizasyon. Windows phone yeni güncellemesi ile bununda önüne geçmeyi planlıyor. Bu konu hakkında kesin konuşamıyoruz çünkü daha önce dağıtılan Amber güncellemesinde de aynı şekilde senkronizasyon konusunda iyileştirmeler olacağı kulaktan kulağa dolaşmıştı fakat yinede facebook, twitter gibi uygulamalarda bildirim sorunu devam ediyor.

Bittersweet shimmer hakkında görseller internette gezerken Windows Phone 8.1 güncellemesi hakkında da bazı görseller yayıldı. Şimdi aşağıdaki görselde Bittersweet Shimmer ile geleceğini düşündüğümüz Tile boyutu. Bildiğiniz gibi cihazlarda ana ekranda kullandığımız Live Tile ler 3 boyuttan oluşuyor. Küçük, orta ve büyük olarak kullanılan tile lere yeni bir boyutta daha geliyor ve küçük tile den bir küçüğü daha ana ekrana koyulabiliyor. Alttaki resimde görebilirsiniz.


Güncelleme ile daha önce telefonda bulunmayan bir özellik. Görev yöneticisi bulunmayan Windows Phone 8'de BitterSweet Shimmer ile tam kontrollü olmasada açık programları kapatmaya yarayan bir özellik geliyor. Geri tuşuna basılı tutulduğunda açık programları gösteren ve sadece geçiş yapabildiğimiz ekrandan artık programlar kapatılabilecek.


     Ve son olarak da ses konusu. Çoğu kullanıcının canını sıkan medya ve telefon seslerini ayrı ayrı kontrolü sıkıntısı bu güncelleme ile artık bitiyor. Alttaki resimde de görebileceğiniz gibi Medya ve Zil sesi bir birinden bağımsız kontrol edilebiliyor.


Şimdilik güncelleme hakkındaki bilgiler bu kadar. Yeni bilgiler elimize ulaştıkça sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Sağlıcakla Kalın.

0 yorum: